25.03.2020

Domácí cibulačka s čerstvou petrželkou

Výživná rychlá a cenově dostupná polévka.
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winner

Ingredience:

  • 6 ks cibulí
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžičky sušené petrželky
  • 2 dl bílého vína
  • Čerstvá hladkolistá petrželka
  • Máslo
  • 1 g malá bageta
  • 70 g aromatického tvrdého sýra
  • Pepř
  • Sůl

Postup:

  • 1.
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
  • 2.
    V malém hrnci rozehřejeme máslo, na kterém cibuli orestujeme. Osolíme, opepříme a jakmile hnědne, promícháme a dáme na pět minut stranou (zaklopíme pokličkou).
  • 3.
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 4.
    Hrnec vrátíme zpět na plotnu, přidáme sušenou petrželku a promícháme. Zalijeme bílým vínem a 5 minut povaříme. Přidáme vývar a necháme dvě minuty prohřát.
  • 5.
    Bagetu nakrájíme na krajíce, které posypeme sýrem a dozlatova zapečeme v troubě.
  • 6.
    Polévku podáváme se sýrovými krutony a čerstvou petrželkou.

Doporučujeme

Novinka

Knižní novinka

MINUTOVÁ KUCHAŘKA – uvařte si podle svého času

Winnerová Alena, Winner Josef

S jídlem je to jako s milováním – někdy máme chuť na rychlovku, jindy si ho chceme co nejdéle vychutnat. Proto nás napadlo nabídnout Vám k výběru, na co máte právě čas a chuť. Představujeme knihu receptů na pokrmy které zvládnete za dvacet minut, když je chvat, i na složitější, jejichž příprava vyžaduje času více...

Komentáře