24.09.2019

Dýňové muffiny se skořicí

Podzimně kořeněný recept na dýňové muffiny.
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winnerová

Ingredience:

  • 450 g čerstvé dýně
  • 1,5 hrnek hladké mouky
  • 1/2 sáček pečicího prášku do pečiva
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 ks vejce
  • 1/3 hrnek oleje
  • 2 lžičky skořice
  • 1 špetka mletého hřebíčku
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžička soli
  • Trochu cukru a skořice na vaření dýně
  • Dýňová semínka na posypání

Postup:

  • 1.
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2.
    Dýni nakrájíme na malé kousky, které doměkka uvaříme s cukrem a skořicí. Scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme dohladka.
  • 3.
    Dýňové pyré dáme do mísy, přidáme vejce, olej, koření, sodu, sůl a promícháme.
  • 4.
    Do druhé mísy dáme prosátou mouku a smícháme s cukrem a pečicím práškem. Přidáme dýňovou směs a vařečkou zlehka mícháme až se vytvoří tekutší těsto, které dělá tzv. bublinky.
  • 5.
    Vymazané formičky na muffinky naplníme těstem, posypeme dýňovými semínky a pečeme 25 minut.

Komentáře