18.07.2019

Francouzský toast s borůvkami

Jednoduchý recept ideální na rychlou borůvkovou večeři.
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winnerová

:

  • 8 ks světlého toastového chleba
  • 2 ks vejce
  • 1/3 hrnek mléka
  • Olej na smažení
  • Cukr moučka na posypání

Na náplň:

  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžičky krystalového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 hrnek borůvek

Postup:

  • 1.
    V misce promícháme zakysanou smetanu, oba cukry, borůvky a směs dáme stranou.
  • 2.
    Toastový chléb obalíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a v pánvi na oleji osmahneme po obou stranách.
  • 3.
    Vždy jeden krajíc potřeme borůvkovou směsí, posypeme moučkovým cukrem a přiklopíme druhým krajícem. Toasty podáváme rozkrojené na trojúhelníčky.

Komentáře