10.11.2018

Houbové rizoto s bílým vínem

Absolutně fantastický recept na houbové rizoto, který nikdy neomrzí.
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winnerová

Ingredience:

  • 1 hrnek sušených hub
  • 1 ks cibule
  • 3 ks utřené stroužky česneku
  • 1 dl 5 suchého bílého vína
  • 350 g rýže arborio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • Sůl
  • Hrubě mletý černý pepř
  • Olej
  • Parmezán na posypání

Postup:

  • 1.
    Houby namočíme do teplé vody na 8 minut a osušíme.
  • 2.
    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém ji necháme zesklovatět. Přidáme česnek a restujeme dvě minuty. Přidáme houby, promícháme a restujeme tři minuty.
  • 3.
    Do směsi vmícháme rýži, sůl, pepř, přilijeme víno, promícháme a alkohol necháme odpařit. Přidáme trochu vývaru a dřív než se odpaří, znovu dolijeme vývar a vaříme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není rýže měkká.
  • 4.
    Přidáme nasekanou petrželku, promícháme a podáváme posypané parmezánem.
  • tip
    Použít můžete též čerstvé lesní houby.

Komentáře