27.05.2019

Kachna s pepřovo-pomerančovou omáčkou

Netradiční kachnička s pomerančovo-pepřovou omáčkou
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winnerová

:

  • 1 ks kachna
  • 1 lžíce celého kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce máslo

Suroviny na omáčku:

  • 3 ks pomeranče
  • 3 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 3 dl výpeku z kachny
  • Sůl dle chuti
  • Máslo

Postup:

  • 1.
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Kachnu nasolíme, nakmínujeme a dáme do pekáče. Přidáme 1 lžíci másla, přiklopíme pokličkou a pečeme 50 minut.
  • 2.
    Teplotu v troubě snížíme na 160 °C a kachnu pod pokličkou pečeme dalších 50 minut.
  • 3.
    Teplotu zvýšíme na 220 °C. Pekáč odklopíme a kachnu přelijeme výpekem. Dopečeme 25 minut dokřupava.
  • 4.
    Pomeranče nakrájíme na půlkolečka. V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme pomeranče, výpek z kachny, dvě lžíce nakládaného pepře, jednu lžíci nálevu z pepře, cukr, promícháme a 12 minut dusíme pod pokličkou. Omáčku scedíme, dle chuti osolíme, přidáme zbylý pepř a necháme krátce prohřát.
  • 5.
    Kachnu rozporcujeme a podáváme s připravenou omáčkou a bramborovými drbáky.

Komentáře