08.10.2019

Kančí pečené se zelím a rozmarýnem

Klasický zvěřinový recept, který potěší nejen myslivce.
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winnerová

:

  • 750 g vyzrálé kančí plece
  • 1 sklenice sterilovaného červeného zelí
  • 1 ks cibule
  • Hrubě mletý černý pepř
  • Sůl

Na marinádu:

  • 1,5 dl suchého červeného vína
  • 2 ks červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • Olej

Postup:

  • 1.
    Kančí plec nakrájíme na větší kostky a dáme do hlubší skleněné mísy. Přidáme na kolečka nakrájenou červenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, bobkový list a rozmarýn. Vše dobře promneme. Přelijeme olejem, promícháme a zakryté necháme v ledničce marinovat 24– 48 hodin.
  • 2.
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 3.
    Kančí maso přemístíme do uzavíratelného pekáče. Přidáme scezené zelí, osolíme, poklademe plátky sádla, přiklopíme a pečeme 60 minut.
  • 4.
    Po hodině promíchneme. Pokud se nám zdá směs v pekáčku sušší, můžeme podlít trochou vody, příp. přidat ještě trochu sádla. V troubě pečeme odkryté dalších 30 minut.
  • 5.
    V pánvi rozehřejeme olej, na kterém dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  • 6.
    Pečené kančí posypeme cibulkou a podáváme s bramborovým knedlíkem.
Mohlo by se Vám Také líbit

Komentáře