03.02.2019

Losos s vinnou cibulkou

Pro milovníky ryb a cibule...
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winner

Ingredience:

  • 4 ks filety z lososa
  • 3 ks středně velké cibule
  • Pár kapek citrónové šťávy
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Máslo

Postup:

  • 1.
    1. Troubu předehřejeme na 220 °C.
  • 2.
    Filety z lososa nasolíme, pokapeme citrónovou šťávou a naskládáme do olejem vymazané zapékací nádoby.
  • 3.
    Zapékací mísu dáme do trouby a pečeme cca 15 minut.
  • 4.
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém cibulku zprudka osmahneme. Zalijeme bílým vínem, které necháme odpařit.
  • 5.
    Lososí filety podáváme s připravenou cibulkou a jako příloha se hodí opečený brambor.

Komentáře