17.03.2020

Palačinky s chia smetanou a jahodami

Neobvyklá chuť ve spojení chia a jahod vás jistě osloví.
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winner

Ingredience:

  • 2 ks vejce
  • 450 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1/4 lžička soli
  • 8 plátků másla (o síle 1 mm)
  • 16 ks čerstvých jahod
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1–2 lžíce medu
  • čerstvé jahody na ozdobu
  • Plátky mandlí na posypání

Postup:

  • 1.
    Čerstvé jahody dáme na 20 minut do mrazničky. Poté je rozmixujeme, promícháme s cukrem, smetanou ke šlehání a dáme do chladu.
  • 2.
    Zakysanou smetanu promícháme s chia semínky, medem a dáme také do chladu.
  • 3.
    Do mísy rozklepneme vejce, rozšleháme vidličkou, přilijeme mléko a osolíme. Za stálého šlehání metlou přisypeme mouku.
  • 4.
    V pánvi rozehřejeme plátek másla. Z mísy nabereme jednu naběračku tekutého těsta, nalijeme do pánve a po obou stranách opečeme dozlatova. Tak připravíme všechny palačinky.
  • 5.
    Jednu stranu palačinek potřeme chia zakysanou smetanou a zarolujeme nebo přehneme do trojúhelníčků. Polijeme rozmixovanými jahodami, posypeme mandlemi, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.

Doporučujeme

Novinka

Knižní novinka

MINUTOVÁ KUCHAŘKA – uvařte si podle svého času

Winnerová Alena, Winner Josef

S jídlem je to jako s milováním – někdy máme chuť na rychlovku, jindy si ho chceme co nejdéle vychutnat. Proto nás napadlo nabídnout Vám k výběru, na co máte právě čas a chuť. Představujeme knihu receptů na pokrmy které zvládnete za dvacet minut, když je chvat, i na složitější, jejichž příprava vyžaduje času více...

Komentáře