11.10.2018

Pomazánka z dýně Hokkaido

Pomazánka z dýně Hokkaido
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winnerová

Ingredience:

  • 250 g pomazánkového másla
  • 300 g dýně hokkaido
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks cibule
  • 100 g libovější anglické slaniny
  • 2 lžíce sterilované kapie
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej Extra Virgin

Postup:

  • 1.
    Dýni oloupeme, pokrájíme na kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka.
  • 2.
    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a obojí v pánvi na rozehřátém olivovém oleji zprudka orestujeme dozlatova.
  • 3.
    Vychladlou dýni rozmixujeme spolu s cibulí, slaninou a pomazánkovým máslem, vmícháme nasekanou kapii, osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou a promícháme.

Doporučujeme

Novinka

Knižní novinka

MINUTOVÁ KUCHAŘKA – uvařte si podle svého času

Winnerová Alena, Winner Josef

S jídlem je to jako s milováním – někdy máme chuť na rychlovku, jindy si ho chceme co nejdéle vychutnat. Proto nás napadlo nabídnout Vám k výběru, na co máte právě čas a chuť. Představujeme knihu receptů na pokrmy které zvládnete za dvacet minut, když je chvat, i na složitější, jejichž příprava vyžaduje času více...

Komentáře