29.03.2020

Rajčata zapečená s křenovým žervé

Rychlý a zdravý recept pro posílení imunity.
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winner

Ingredience:

  • 8 ks větších rajčat
  • 60 g čerstvého křenu
  • 200 g žervé
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1/2 lžička soli
  • Hrubě mletý černý pepř
  • čerstvá bazalka
  • Toastový chléb

Postup:

  • 1.
    Troubu předehřejte na 190 °C.
  • 2.
    Křen nastrouhejte. Žervé dejte do misky, přidejte citrónovou šťávu, sůl, pepř, křen a důkladně promíchejte.
  • 3.
    Z rajčat zkrojte vrchní část s bubákem (cca 1 cm). Na každé rajče dejte vrchovatou lžičku křenové směsi a všechna postupně vyskládejte do zapékací nádoby vyložené pečicím papírem. Vložte do trouby a 30 minut zapékejte.
  • 4.
    Rajčata ozdobte lístkem bazalky a podávejte s opečeným toastovým chlebem.

Doporučujeme

Novinka

Knižní novinka

MINUTOVÁ KUCHAŘKA – uvařte si podle svého času

Winnerová Alena, Winner Josef

S jídlem je to jako s milováním – někdy máme chuť na rychlovku, jindy si ho chceme co nejdéle vychutnat. Proto nás napadlo nabídnout Vám k výběru, na co máte právě čas a chuť. Představujeme knihu receptů na pokrmy které zvládnete za dvacet minut, když je chvat, i na složitější, jejichž příprava vyžaduje času více...

Komentáře