29.01.2019

Rybí filety s chilli a pistáciemi

Velmi netradiční recept na přípravu rybích filet. Zkuste, budete ohromeni!
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winner

Ingredience:

  • 4 filety z tresky
  • 2 ks žluté cibule, nakrájené na půlkolečka
  • 2 ks utřené stroužky česneku
  • 1 ks chilli paprička
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • ½ lžice chilli pasty
  • 1 lžíce nasekaných pistácií
  • 1 dl zeleninového vývaru
  • Sůl
  • Strouhaný parmezán
  • Nasekané pistácie na ozdobu

Postup:

  • 1.
    Troubu předehřejeme na 190 °C. Filety z tresky osolíme ze všech stran a dáme do zapékací nádoby. V troubě upečeme dozlatova.
  • 2.
    Mezitím v pánvi na rozehřátém oleji zprudka orestujeme cibuli, přidáme česnek, 1 nakrájenou chilli papričku, 2 lžíce rajčatového protlaku a ½ lžíce chilli pasty. Osolíme a krátce zarestujeme.
  • 3.
    Podlijeme trochou zeleninového vývaru a směs necháme zhoustnout.
  • 4.
    Tresku servírujeme s chilli směsí, posypanou strouhaným parmezánem a dle libosti i čerstvými nasekanými pistáciemi.

Komentáře