20.03.2020

Tortilla s trhaným hovězím, rukolou a bramborovou kaší

Tortilla s výživnou náplní.
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Alena Winner

Ingredience:

  • 400 g hovězího masa z krku
  • 1 dl suchého bílého vína
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks petržele
  • 250 g celeru
  • ½ hrnku mraženého hrášku
  • 400 g brambor
  • 40 ml mléko
  • 30 g másla
  • Rukola
  • 8 ks tortill
  • Sůl

Postup:

  • 1.
    Oloupanou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky.
  • 2.
    V pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka dohněda orestujeme.
  • 3.
    Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do té samé pánve vložíme zeleninu a na mírném ohni ji 20 minut dozlatova opékáme.
  • 4.
    K zelenině přidáme rajčatový protlak, zarestujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Do pánve vrátíme maso, osolíme a zalijeme vínem, které pod pokličkou necháme vydusit.
  • 5.
    Zalijeme vývarem a pod pokličkou minimálně 1,5 hodiny dusíme na mírném ohni doměkka.
  • 6.
    Brambory oloupeme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Mezitím scedíme vařené brambory, přidáme mléko, máslo a vyšleháme kaši.
  • 7.
    Maso vyjmeme z pánve a omáčku propasírujeme. Vrátíme ji do pánve a přidáme hrášek. Promícháme a pět minut ohříváme.
  • 8.
    Maso natrháme a promícháme s omáčkou.
  • 9.
    Tortilly velmi krátce ohřejeme na suché pánvi, potřeme bramborovou kaší, přidáme maso, rukolu a zarolujeme.

Doporučujeme

Novinka

Knižní novinka

MINUTOVÁ KUCHAŘKA – uvařte si podle svého času

Winnerová Alena, Winner Josef

S jídlem je to jako s milováním – někdy máme chuť na rychlovku, jindy si ho chceme co nejdéle vychutnat. Proto nás napadlo nabídnout Vám k výběru, na co máte právě čas a chuť. Představujeme knihu receptů na pokrmy které zvládnete za dvacet minut, když je chvat, i na složitější, jejichž příprava vyžaduje času více...

Komentáře