19.04.2020

Výrazná velikonoční nádivka bez česneku

I bez česneku lze udělat perfektní velikonoční nádivku!
Autor receptu: FOODMIX
Foto: © Foodmix

Ingredience:

  • 5 ks rohlíků z předchozího dne
  • 4 ks vejce
  • 2 dl mléka
  • 250 g uzeného masa
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 3/4 hrnky nasekané kopřivy
  • 1 lžíce nasekané petrželky kudrnky
  • 1/4 lžička pepře
  • 1/2 lžička soli
  • Olej na smažení a máslo na vymazání formy
  • Máslo

Postup:

  • 1.
    Oloupanou cibuli a uzené maso nakrájíme na malé kostičky a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, obojí osmahneme dozlatova a necháme vychladnout.
  • 2.
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 3.
    Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky promícháme s mlékem a přidáme k rohlíkům. Zlehka promícháme a pečivo necháme lehce nasáknout. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
  • 4.
    Ke směsi přidáme uzené maso s cibulí, kmín, majoránku, muškátový oříšek, kopřivu, petrželku, sůl, pepř a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  • 5.
    Pečicí nádobu o průměru cca 25 cm vymažeme máslem a nádivku pečeme v troubě 40–45 minut.

Doporučujeme

Novinka

Knižní novinka

MINUTOVÁ KUCHAŘKA – uvařte si podle svého času

Winnerová Alena, Winner Josef

S jídlem je to jako s milováním – někdy máme chuť na rychlovku, jindy si ho chceme co nejdéle vychutnat. Proto nás napadlo nabídnout Vám k výběru, na co máte právě čas a chuť. Představujeme knihu receptů na pokrmy které zvládnete za dvacet minut, když je chvat, i na složitější, jejichž příprava vyžaduje času více...

Komentáře